Utskriftsvänlig version Utskriftsvänlig version
Man med strikt klädsel och man med ledig text.

En klädroller kan rädda många bilder

Till årsredovisningen ingår att fotografera vd:n, styrelsen med flera. Tänk på att varje läsare bedömer en bild vid första ögonkastet. Så hur du ser ut spelar roll för ditt företags varumärke.

En bild säger mer än tusen ord, enligt ordspråket. Så, vad vill du att din bild ska säga? Inför en fotografering finns det några bra saker att tänka på. Tänk ut, innan fotograferingen, vad företaget vill kommunicera och berätta det för alla som ska vara med på bild.

– Ta det där med kläder. Det kan vara klokt att bestämma en klädkod innan fotograferingen, säger Pär Olsson, fotograf.

Beroende på vilket företaget är och om man ska representera sig själv eller företaget är klädsel det första man ska tänka på.

– Enhetlighet är ofta ett bra ledord, fortsätter Pär Olsson. Både när det gäller kläder, vinkel och om alla ska se glada, allvarliga eller väldigt förtroendeingivande ut.

För att det inte ska bli så mycket efterarbete med bilderna har Pär Olsson alltid med sig en klädroller i sin fotoväska.

– Det sparar många timmar med reproarbete, säger han.

 

Studio eller på kontoret

Fördelen med att fotografera i studio är att fotografen har möjlighet att skapa allt slags ljus och bakgrund. Nackdelen är att personalstyrkan måste lämna jobbet för några timmar. Du kanske vill ge en glimt av din företagsmiljö, låt då fotografen besöka er. Då kan ni tillsammans gå igenom er lokal för att hitta den plats som är bäst lämpad. Så att fotografen kan ta dit rätt utrustning.

 

Ha en dialog med fotografen

Är det något annat som är viktigt att tänka på när man beställer en bild?

– Det kan vara klokt att föra en dialog med fotografen vad gäller hur bilderna ska användas, liggande eller stående och i vilka forum – trycksak eller webb, säger Pär Olsson.

– Många frågor besvaras genom att man som beställare tänkt igenom varför man anlitar en fotograf, vad bilderna ska användas till, vad de ska kommunicera.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du delta i diskussionen?
Kommentera gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *